Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. veljača 2019.

Vijesti

Banja Luka, 17. svibanj 2018.

BISKUP KOMARICA PRIMIO GENERALNOG KONZULA HR KRAMARIĆA

Razgovarali su o nekim aktualnim problemima s kojima se susreću neki članovi biskupske zajednice u Banjoj Luci, Drvaru i Bihaću

U srijedu, 16. svibnja 2018. biskup banjolučki mons. Franjo Komarica primio je generalnog konzula Republike Hrvatske u Banjoj Luci akademika prof. dr. Zlatka Kramarića.

Razgovarali su između ostaloga, o nekim aktualnim problemima s kojima se susreću neki članovi biskupske zajednice u Banjoj Luci, Drvaru i Bihaću. Generalni konzul je izvijestio biskupa o njegovim intervencijama kod entitetski, kantonalnih i gradskih vlasti u ova tri grada, gdje katoličke odnosno hrvatske institucije imaju egzistencijalne probleme. Pojasnio je kako je za razliku od Banje Luke i Drvara u Bihaću naišao na razumijevanje domaćih vlasti s obzirom na aktualne potrebe tamošnje populacije.

Biskup Komarica je zahvalio generalnom konzulu Kramariću za njegov osobni trud, prezentirao mu je neke od brojnih do sada ne riješenih problema domicilne katoličke populacije i izrazio nadu da će HR učinkovitije nego do sada pomoći opstanku katoličke tj. hrvatske populacije u entitetu RS, Herceg-bosanskoj županiji i u Unsko-sanskom kantonu. (kta/tabb)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. veljača 2019.

    Papa Francesco, Angelus in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: