Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. veljača 2019.

Vijesti

Zenica, 17. svibanj 2018.

KORONA ŽEPAČKOG DEKANATA

Predavanje o župnoj administraciji održao nekadašnji kancelar Vrhbosanske nadbiskupije, a današnji župnik u Radunicama vlč. Ilija Orkić

U zeničkoj župi Sv. Ilije proroka, 15. svibnja 2018. održana je proljetna korona Žepačkog dekanata. Nakon Svete mise svećenici su razmišljali na temu župne administracije. Najprije je u župnoj crkvi slavljena Sveta misa koju je uz suslavlje 19 svećenika predvodio kanonik mons. Pavo Jurišić, arhiđakon Gučogorskog arhiđakonata kojemu pripada i Žepački dekanat sa svojih 15 župa, prenosi portal nedjelja.ba.

Poslije Misnoga slavlja uslijedio je radni dio susreta na kojemu je nazočne najprije pozdravio domaćin, župnik fra Zdravko Anđić, a potom je predavanje o župnoj administraciji održao nekadašnji kancelar Vrhbosanske nadbiskupije, a današnji župnik u Radunicama vlč. Ilija Orkić.

Između ostaloga, potaknuo je kolege svećenike na savjesnije i solidarnije odnošenje prema administraciji jer je i to, kako je naglasio, služba u Crkvi i služenje Crkvi. Naveo je i primjer pisma nadbiskupa Josipa Stadlera župnicima o važnosti dnevnika - kronike i urudžbenog zapisnika o svim spisima koji dođu ili iziđu iz župne kancelarije.

Također, istaknuo je i primjer pastira - svećenika koji su ostali i za vrijeme rata sa svojim stadom, poimenice spomenuvši one koji su stradali u posljednjem ratu: fra Leona Migića i fra Nikicu Miličevića te vlč. Filipa Lukendu, vlč. Tomislava Matanovića i vlč. Ratka Grgića.

Uslijedila su razmišljanja nazočnih svećenika, a proljetna korona završena je zajedničkim ručkom. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. veljača 2019.

    Papa Francesco, Angelus in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: