Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. veljača 2019.

Vijesti

Zagreb, 17. svibanj 2018.

PRIMOPREDAJA SLUŽBI NA HRVATSKOME KATOLIČKOM RADIJU

Ravnateljstvo je preuzeo mons. Fabijan Svalina, ravnatelj i Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže

Hrvatski katolički radio je 16. svibnja 2018. i službeno dobio novu upravu. Ravnateljstvo je preuzeo mons. Fabijan Svalina, ravnatelj i Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže. Podsjetimo, čelni ljudi Hrvatske katoličke mreže imenovani su krajem siječnja na zasjedanju HBK. U viziji nove evangelizacije kroz medije, ovom primopredajom Hrvatski katolički radio postaje dio Hrvatske katoličke mreže.

Dosadašnji ravnatelj i glavni urednik Zvonimir Ancić upravu HKR-a predao je u nazočnosti predsjednika Odbora HBK za medije, riječkog nadbiskupa Ivana Devčića koji je izjavio: "Kao Crkva u Hrvatskoj se radujemo ovome događaju, mi biskupi posebno zbog toga što je naš glavni medij sada doista na suvremeni način opremljen. Nadamo se da će to biti mreža cijele Crkve u Hrvatskoj, da će svi krajevi naše domovinske Crkve tu biti zastupljeni na primjeren način, u tome smislu da će nas ovaj medij sve umrežavati, a to znači zbližavati, povezivati, pa da se svi osjetimo kao dio jedne Crkve, da dijelimo radosti i nade, žalosti i tjeskobe svih, i na istoku, zapadu, sjeveru i jugu naše domovine i u samome središtu. S druge strane, nadamo se da će se preko ovoga medija moći organizirati da i iseljeni dijelovi našega naroda dođu do riječi, na primjer naše misije koje su u Europi ili drugim krajevima, i naši misionari. Vjerujem da je to jedan medij koji će doista doprinijeti jednoj suvremenijoj evangelizaciji naše Crkve".

Nadbiskup Devčić zahvalio je svima koji su proteklih 21 godinu stvarali Hrvatski katolički radio. Integracija našega medija u sustav Hrvatske katoličke mreže dogodila se uoči našega 21 rođendana, te za nas znači i modernizaciju rada: "Raduje nas da će to sve biti u puno boljim uvjetima i sa puno boljom tehnikom. Evo i sa ovakvom tehnikom kakva jeste i uvjetima koji jesu vi ste činili čuda, vi ste doista informirali i povezivali našu Crkvu i preko vas su i oni koji su izvan Crkve znali što se događa u samoj Crkvi. Čestitam u tome smislu i 21. rođendan Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi se od nas sjećaju njegovih početaka, i kakva je to bila velika radost kada smo takvo nešto dobili".

Nakon primopredaje uprave, novi ravnatelj HKR-a, ujedno i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina istaknuo je kako se nastavlja kontinuitet našega evangelizacijskog poslanja u hrvatskom medijskom prostoru: "Hrvatski katolički radio je jedan od najznačajnijih medijskih ustanova u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, i s ovim današnjim danom ne započinje nešto revolucionarno novo, nego nastavljamo jednu novu stranicu u kontinuitetu rada dosadašnjih ravnatelja i svih djelatnika koji su uložili svoj veliki trud i ljubav kroz cijelo ovo razdoblje, evo punih 21. godinu, na čemu ovom prigodom svim djelatnicima i svima u sustavu od srca čestitam ovaj znameniti događaj. Kažu da je to jedan isto znak punoljetnosti, pa se nadam da ćemo i kroz ove nove korake pokušati dati jedan značajniji doprinos Crkvi u Hrvatskoj, kroz jedan evangelizacijski segment u smislu da Hrvatski katolički radio zaista bude na tragu onoga što bi on i trebao biti – u hodu evangelizirati ljude prema većem rastu, prema zrelijoj vjeri, prema odgovorima u društvu koji se od nas na neki način očekuju da dajemo putokaze i da budemo jedno svjetlo u ovim trenucima u kojima i Crkva i društvo u Hrvatskoj se nalazi i živi. Nadam se da ćemo u tome uspjeti".

Mons. Svalina je pojasnio i novi položaj HKR-a u kontekstu Hrvatske katoličke mreže: "Hrvatski katolički radio je samo jedan od čimbenika ili sastavnica unutar toga sustava. U nju se ugrađuju i druge sastavnice kao što je Informativna katolička agencija i novi mediji. Nadamo se da ćemo kroz sadržaje vijesti i kroz sve ono što budemo pružali našim slušateljima, nadam se uskoro i dijelom i gledateljima i drugim, uvjetno rečeno, potrošačima, moći ponuditi ono što će njima biti zanimljivo na njima prihvatljiv način upijanja vijesti i na taj način doprinositi formaciji svih onih koji nas budu slušali i pratili putem bilo HKR-a, web portala ili nekih drugih segmenata koji će biti uključeni u tu našu sastavnicu". (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. veljača 2019.

    Papa Francesco, Angelus in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: