Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. ožujak 2019.

Vijesti

Banja Luka, 17. svibanj 2018.

CARITASOV DNEVNI CENTAR ZA STARIJE OSOBE REALIZIRAO AKCIJU UREĐIVANJA ZELENIH POVRŠINA

Sudjelovalo je 9 korisnika, koji su svojim marljivim radom uredili odali poštovanje prema prirodnim dobrima grada Banja Luke

U Banjoj Luci je, 16. svibnja 2018. održana volonterska akcija „Uređivanje zelenih površina“ u kojoj su korisnici „Dnevnog centra za starije osobe" Caritasa Banja Luka u suradnji sa lokalnim stanovništvom sadnjom cvijeća i ukrasnog drveća podržali uređivanje i očuvanje zelenih površina grada. Ovoj plemenitoj akciji su se pridružili i mlađe osobe, koje su dale na važnosti međugeneracijske solidarnosti i humanosti za očuvanje površina lokalne zajednice. U akciji je sudjelovalo 9 korisnika, koji su svojim marljivim radom uredili zelene površine i odali poštovanje prema prirodnim dobrima grada.

Dnevni centar za starije osobe otvoren je u prostorijama Caritasa biskupije Banja Luka, 2. listopada 2017. Centar je uspostavljen u sklopu projekta „Brinemo za starenje s dostojanstvom i poštovanjem“ kojeg financira Europska unija kroz program prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Nositelj projekta je Caritas biskupije Banja Luka, a partneri su Grad Lipik, Grad Garešnica i Caritas Barske nadbiskupije. Projekt ima za cilj poboljšati kvalitetu i dostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga za starije osobe na ciljanom području i traje 30 mjeseci.

Dnevni centar za starije osobe je mjesto susreta i druženja, osoba treće životne dobi. Njegov cilj jeste doprinijeti mobiliziranju fizičkih i intelektualnih sposobnost starijih osoba iz urbanih i ruralnih područja kroz kreativne radionice, sportsko-rekreacijske aktivnosti, kulturu i umjetnost, radionice za samopomoć, savjetovanje i volontiranje. U Centru je omogućeno pružanje svakodnevnih usluga za starije osobe, putem sastanaka, gledanja TV-a, čitanja novina i organiziranjem „zabavnog sata". Jačanjem kohezivnosti međugeneracijskog druženja, lokalna zajednica i stanovništvo odaju pozitivnu sliku grada i doprinose boljem društvenom napretku i uređenosti grada Banja Luke. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. ožujak 2019.

    Papa Francesco Angelus

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: