Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. siječanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 17. svibanj 2018.

PAPA FRANJO POZVAO NA MIR U SVETOJ ZEMLJI I NA BLISKOM ISTOKU

Sveti Otac izrazio zabrinutost zbog daljnje eskalacije napetosti na tom području napominjući da rat rađa rat, a nasilje rađa nasilje

Papa Franjo je kateheze na općoj audijenciji u srijedu, 16. svibnja 2018. izrazio duboku zabrinutost zbog stanja na Bliskom istoku. Vrlo sam zabrinut zbog daljnje eskalacije napetosti u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku te zbog zavojnice nasilja koja odvodi od puta mira, dijaloga i pregovora – kazao je Papa izrazivši veliku tugu zbog mrtvih i ranjenih te blizinu svima onima koji trpe.

Ponavljam da korištenje nasilja nikad ne dovodi do mira – istaknuo je Sveti Otac napominjući da rat rađa rat, a nasilje rađa nasilje. Pozvao je sve uključene i međunarodnu zajednicu da obnove svoju predanost kako bi prevladali dijalog, pravednost i mir.

Papa je potom zazvao Mariju, Kraljicu mira, potičući vjernike na molitvu i tražeći od Boga da nam se smiluje. U povodu početka ramazana, svetog mjeseca muslimanskoga posta, papa Franjo je iskoristio priliku kako bi sljedbenicima islama poželio da im to povlašteno vrijeme molitve i posta pomogne u hodu Božjim putem koji je put mira. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2019.

    Videnews Angelus Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: