Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. veljača 2019.

Vijesti

Koraće, 16. svibanj 2018.

ZAVJETNA MISA U KORAĆU

Pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“

Brojne Koraćana okupila je u utorak, 15. svibnja 2018. zavjetna Misa pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“, na kojoj inače već drugu godinu svakoga 15. mjesecu mole za duhovnu i materijalnu obnovu svoje župe i cijele Bosanske Posavine. Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića, domaće sinove fra Ivicu Pavlovića, fra Velimira Zirduma i plehanskog gvardijana fra Antu Tomasa, Misno slavlje predvodio je fra Blažen Lipovac, domaći sin.

U svojoj homiliji fra Blažen je posvjestio veličinu Blažene Djevice Marije, naglasivši da ona bila neumorna i Majka nad svim majkama, i prva i nedostižna Isusova učenica. „Što više duša postaje puna Boga, to više postaje Bog svjetlosti duše. Što je tješnja veza s Bogom to je veća punina Božje mudrosti u vjerniku. U tom pravcu Marija je nedostižna. Jedina punina milosti!. Jedina koja je ne samo od Boga primila svoj život, nego je i Bogu darovala svoj život. Jedina koja je osvijetljena silom Svevišnjega i na koju je Duh Sveti sišao. Slijedila je svoga Sina do kraja, i nije ga ostavila ni pod križem. Zato je bila, kako zapisa sveti Epifanije iz Salamine, neumorna prijateljica Isusova, prva učenica Gospodinova, prva i nedostižna“, rekao je među ostalim fra Blažen.

Pozvao je svoje Koraćane da im Marija bude uzor i u kršćanskom i u ljudskom životu, da se vrate svojim korijenima te da se u svim životnim situacijama raduju svjetlosti umjesto da proklinju tamu. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. veljača 2019.

    Papa Francesco, Angelus in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: