Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. ožujak 2019.

Vijesti

Glamoč, 23. travanj 2018.

SUSRET ŽUPNIH ZBOROVA IZ ŽUPA BANJOLUČKE BISKUPIJE

Okupilo se oko 220 pjevača iz osam župa Banjolučke biskupije

U župi sv. Ilije proroka u Glamoču u subotu, 21. travnja 2018. je održan godišnji susret župnih zborova i župa Banjolučke biskupije.

Okupilo se oko 220 pjevača iz osam župa Banjolučke biskupije. Susret je organizirala s. Damjana Kovačević, orguljašica u banjolučkoj katedrali uz izvrsnu suradnju župnika u Glamoču i njegovih suradnika.

Susret je započeo Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ilije. Predvoditelj slavlja bio je župnik vlč. Marko Crnjak, domaćin ovog susreta. S njim su suslavili fra Anto Šimunović, župnik i gvardijan u Jajcu, i fra Tomislav Svetinović, župni vikar u Ljubunčiću.

Na početku Misnoga slavlja župnik vlč. Crnjak je pročitao pismo pozdrava okupljenim pjevačima koje je ovom prigodom uputio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica jer osobno nije mogao nazočiti ovom susretu radi drugih obveza.

Tijekom Misnoga slavlja pjevali su svi okupljeni zborovi pod vodstvom s. Blanke Jeličić. Na orguljama ih je pratila s. Damjana Kovačević. Pjevane dijelove za ovo Misno slavlje dobro su uvježbali svi župni zborovi te je pjevanje bilo zaista oduševljeno.

Pjevani dijelovi tijekom Mise bili su: Ulazna pjesma: Pjevaj hvale, Magdaleno; Misa: Misa Prva (Albe Vidaković); Otpjevni psalam: Uzet ću čašu spasenja (Miroslav Martinjak); Aleluja: (Stipica Grgat); Darovna pjesma: Evo nas, Oče, za istim stolom (M. Martinjak); Pričesna pjesma: Isus Krist, kruh za život svijeta (Šime Marović); Završetak. (Nek mine majko).

Nakon Misnoga slavlja slijedio je pojedinačni nastup svakog od zborova.

Svaki je zbor pjevao po dvije pjesme. Prva je bila jedna od ulaznih liturgijskih pjesama u vrijeme kroz godinu, a druga po izboru voditelja iz repertoara svakog zbora.

Nakon Mise i pojedinačnog nastupa zborova druženje je nastavljeno i tijekom ručka koji za sve okupljene pripremio župnik u Glamoču vlč. Marko Crnjak, zajedno sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove koje djeluju u Glamoču, članovima zbora i ostalim suradnicima u župi.

Zahvalni Bogu za radost ovoga susreta, ugodno vrijeme koje nam je podario toga dana te domaćinima za zaista lijepo i srdačno gostoprimstvo vratili smo se u svoja mjesta i župe očekujući ponovni susret sljedeće godine u jednoj od naših župa. (kta/tabb)


foto

Više fotografija ...

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: