Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. travanj 2019.

Vijesti

Katolički tjednik br. 16

Katolički tjednik br. 16

Sarajevo, 17. travanj 2018.

IZAŠAO 16. BROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

Novi broj donosi pregršt zanimljivih informacija i stalnih rubrika

Povodom 55. Svjetskog dana molitve za svećenička i redovnička zvanja, koji se obilježava na Četvrtu vazmenu nedjelju poznatu kao Nedjelju Dobrog Pastira, o budućim radnicima na njivi Gospodnjoj razgovarali smo s vlč. Markom Mikićem, povjerenikom za duhovna zvanja Vrhbosanske nadbiskupije i vicerektorom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

U Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu 11. travnja upriličen je XXIV. Sabor svećenika Vrhbosanske nadbiskupije na kojemu je sudjelovalo oko 150 dijecezanskih i redovničkih svećenika.

Okrugli stol s temom Promicanje dijaloga za održavanje mira: Uloga vjerskih zajednica i radničkih pokreta održan je 14. travnja u Sarajevu. Organizatori ovog događaja bili su HKD Napredak i Pokret kršćanskih radnika sa sjedištem u Rimu, a upriličen je u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Među onima koji su u pravom smislu riječi prijatelji misija je i molitvena zajednica Emanuel koja na različite načine djeluje kako bi dali svoj doprinos širenju Radosne vijesti po svem svijetu. U rubrici Ljudi život običaji mons. Luka Tunjić piše o ovoj molitvenoj zajednici.

Sredinom ožujka Sirija je ušla u osmu godinu rata, i baš kada se činilo da sukob jenjava dogodio se napad koji su SAD, Velika Britanija i Francuska poduzeli 14. travnja na kemijska postrojenja. Tako se Sirija ponovno našla u svjetskim medijima...Više o sirijskim kršćanima u rubrici križnim putem kršćana danas

Uoči proslave spomendana Sv. Juraja mučenika posjetili smo u tuzlanskom kraju župu Morančane kojoj je taj svetac nebeski zaštitnik. Morančani su jedna od najstarijih vrhbosanskih župa. Posvećena je Sv. Juraju mučeniku i nalazi se u sjeveroistočnoj Bosni, otprilike 10 km jugozapadno od Tuzle.

U Središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u sarajevskom naselju Stup 14. travnja održan je susret timova župnih Caritasa u nastanku u Vrhbosanskoj nadbiskupiji na kojemu je sudjelovalo 100-tinjak članova župnih zajednica iz 20 župa Vrhbosanske nadbiskupije koje su izabrane da budu dionici projekta oformljivanja Caritasa na toj razini. u novom Tjedniku i na portalu nedjelja.ba pročitajte izvješće

XVI. Susret liturgijskih zborova Vrhbosanske nadbiskupije upriličen je 14. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Najprije je održano misno slavlje, a potom koncert na kojemu je nastupilo 15 zborova. Više o tome na stranicama Tjednika

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije. (kta/kt)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. travanj 2019.

    Papa Francesco udienza a giovani della diocesi di Aire et Dax

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: