Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. ožujak 2019.

Vijesti

Vrbovec, 17. travanj 2018.

NOVI BROJ ČASOPISA „USKRSNUĆE"

U novom broju časopisa Zajednice Cenacolo „Uskrsnuće" Majka Elvira poručuje „Uskrsnuće je u nama!"

U novom broju časopisa Zajednice Cenacolo „Uskrsnuće" Majka Elvira poručuje „Uskrsnuće je u nama!" jer „Uskrsnuće donosi život, trku, brzinu: idemo naviještati! Tko će biti današnji apostoli, tko će biti Petar i Ivan koji trče u svijet? Tko će biti te Magdalene kojima će Isus oprostiti i koje će ga naviještati? Mi smo taj Božji narod koji treba svima navijestiti radost spasenja. Cilj je javiti svima da smrt nema zadnju riječ, da ju je uskrsli Krist pobijedio!"

Kao i u svakome broju na stranicama časopisa mogu se naći svjedočanstva mladih, ali i onih malo starijih koji su našli put iz tame u svjetlo u okviru Zajednice, u kojoj su neki našli i srodne duše, te zasnovali obitelji. A za obitelj Majka Elvire kaže da je ona „biser čovječanstva u Božjem naumu".

Svoje iskustvo praćenja Zajednice s čitateljima dijeli vlč. Ivica Jurić, koji naglašava kako je nekada davno mislio da je on onaj koji pomaže Zajednici, a sada vidi da Zajednica cijelo vrijeme pomaže njemu. Časopis predstavlja „Aljmaš", novi projekt Zajednice Cenacolo u Slavoniji. Tu je i prigodni tekst uz obilježavanje 81. rođendana Majke Elvire. Mnogi su se puni zahvalnosti okupili krajem siječnja pod njezinim prozorom, a ona ih je radosno i s osmijehom gledala i pozdravljala.

Zajednica Cenacolo od siječnja bogatija je i za jednog đakona; Marco je prešavši put iz tame u svjetlo otkrio Gospodinov poziv kojem se rado odazvao.

Novi broj časopisa dostupan je i u elektroničkom obliku na adresi goo.gl/K4Dmdq. (kta/ika) 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: