Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. travanj 2019.

Vijesti

Koraće, 17. travanj 2018.

ZAVJETNA MISA U KORAĆU

Pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“

Stotinjak Koraćana okupila je u nedjelju, 15. travnja 2018. zavjetna Misa pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“, na kojoj inače već drugu godinu svakoga 15. u mjesecu mole za duhovnu i materijalnu obnovu svoje župe i cijele Bosanske Posavine. Misu je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije uz domaćeg župnika fra Ivana Marića i plehanskog gvardijana fra Antu Tomasa predvodio vlč. Vlado Vrebac, župnik u Bijelom Brdu.

Aktualizirajući Evanđelje te nedjelja vlč. Vrebac u svojoj je homiliji potaknuo vjernike da više promišljaju i vjeruju uskrslom Kristu, koji nam želi dati mir, koji nas želi ohrabriti. „Naš je život u Božjim rukama. Igrali su se s nama , nisu nam dali da uživamo mir na zemlji naših otaca. Ovo je naša zemlja, njome se moramo ponositi i na njoj živjeti. O nama ovisi hoćemo li biti kukavice i pravdati se da ovdje živto nije moguć zaboravljajući da su naši preci ovdje živjeli u puno težim uvjetima. Ostavljamo ono što su generacije krvlju zalijevale i zaboravljamo da se ne ostavlja lako ono što se ljubi. Od nas se vjernika traži djelotvorna ljubav, jer samo tako ćemo, poput apostola, moći kreirati svoju budućnost. Fali nam ljubavi, sloge i zajedništva. Postići ćemo ih djelujući u tišini poput Marije kako bi imali Božji mir...“ neke su od poruka vlč. Vrebca, koji se pohvalio Koraćane što su svoju župnu crkvu sada potpuno uredili i iznutra.

Druženje, na kojima su im se pridružili okolni svećenici, te su večeri nastavili u domu Šandora i Mladena Lipovca, koji iako žive u Slavonskom Brodu u svoje rodno mjesto, gdje su obnovili obiteljsku kuću, često dolaze preko tjedna. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. travanj 2019.

    Il Papa nella domenica di Pasqua auspica ponti non muri nel mondo

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: