Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. travanj 2019.

Vijesti

Gromiljak, 16. travanj 2018.

ZAVRŠEN DRUGI SUSRET ZA DJEVOJKE NA TEMU: „KAKO PREPOZNATI POZIV?“

U Duhovnom centru „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku kod Kiseljaka

U subotu, 14. travnja 2018. u Duhovnom centru „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku kod Kiseljaka održan je drugi susret za djevojke na temu „Kako prepoznati duhovni poziv“. Susret je organizirala s. Danica Bilić skupa s Prijateljima Maloga Isusa i u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije. Na susretu su sudjelovali mladi iz četiri župe zajedno s don Ivanom Bebekom koji prati mlade na njihovu putu sazrijevanja u vjeri.

Nakon jutarnje molitve s pjesmom sudionice su se zaputile prema sali gdje je dr. sc. Sanda D. Smoljo (teologinja i psihologinja) održala jednosatno predavanje na samu temu poziva. Na temelju predavanja mogli su zaključiti da je svaki čovjek dužan preispitati samog sebe i u razgovoru s Bogom dokučiti što to On od njega trazi. Naravno nisu svi pozvani da budu redovnici i redovnice, no to ih ne priječi da svojim životom svjedoče Gospodina. Poziv nije samo biti redovnik/ica, poziv je biti otac i majka, posvećeni laik, a prije svega poziv svakog čovjeka je biti časna i poštena osoba. Biti čovjek. Kroz predavanje mogli su čuti da se sve više danas susrećemo s problemima narcisoidnosti, oholosti, žudnje za onim materijalnim, a sve to upućuje na manjak posvećenosti Bogu. Takve osobe možda mogu blještati izvana no prazne su iznutra. No Bogu ništa nije teško tako, ni ti čovječe nisi Bogu težak samo se iskreno i skrušeno pokaj, istaknuli su mladi u diskusiji.

Nakon predavanja razmišljali su o vlastitim pozivima i iznijeli svoja mišljenja i iskustva pred grupom. Cijeli ovaj susret završili su odlaskom sestrama Klarisama i posjetom u staračkom domu u Vitezu. (kta/a.v.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. travanj 2019.

    Papa Francesco, udienza generale sul Triduo pasquale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: