Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. rujan 2018.

Vijesti

Deževice, 15. travanj 2018.

ZLATNI PIR ZORKE I PERE PULJIĆ U DEŽEVICAMA

Svečano Misno slavlje predslavio je domaći župnik don Marin Marić

U subotu, 14. travnja 2018. u župi i svetištu u Deževicama bilo je posebno svečano. Naime, vjerni župljani Zorka i Pero Puljić, skupa sa svojom djecom, unučadi, braćom sestrama, rodbinom, i župljanima proslavili su 50 - u godišnjice zajedničkog života. Svečano Misno slavlje predslavio je domaći župnik don Marin Marić.

Na početku Svete Mise u prepunoj župnoj crkvi don Marić je pozdravio sve prisutne, a posebno jubilarce Zorku i Peru, te im zahvalio na vjernom svjedočenju zajedničkog života punih 50 godina, bilo to u zgodno ili nezgodno vrijeme. U prigodnoj propovijedi župnik don Marin Istaknuo je nekoliko stvari iz njihovog života, te je, između ostalog, kazao: „Uvijek su bili vjerni dragom Bogu, odgajali su svoju djecu u toj vjeri, te križ i križeve koje su imali podnosili su utječući se Evanđelju“. Župnik don Marin zahvalio im je na stalnom i odanom poštivanju župnika, te njihovom aktivnom sudjelovanju u župnoj zajednici.

Na samom kraju župnik don Marić je rekao da ovo dvoje jubilaraca trebaju biti primjer mladim generacijama kako u brak ulaziti te kojom stazom života ići, „jer bez Boga nemoguće je živjeti u braku“. Nakon homilije uslijedio je blagoslov bračnih drugova prigodom obljetnice ženidbe.

Na samo završetku Misnog slavlja župnik don Marin je zahvalio bračnim drugovima te im uručio prigodni blagoslov za 50. godišnjicu braka koji je uputio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Jubilarci su pozvali sve župljane za obiteljski stol ispred župne kuće. (kta)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2018.

    Papa Francesco - Angelus

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: