Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. listopad 2018.

Vijesti

Trebević, 14. siječanj 2018.

U NAPRETKOVU DOMU NA TREBEVIĆU PROMOVIRAN GODIŠNJAK I ODRŽAN SUSRET S NOVINARIMA

HKD Napredak prethodno je održao i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojeno izviješće o natječaju za stipendije

Hrvatsko kulturno društvo Napredak promoviralo je u subotu, 13. siječnja 2017. u Napretkovu domu na Trebeviću Hrvatski narodni godišnjak 2018. Ovogodišnji su Godišnjak predstavili glavni i odgovorni urednik Franjo Bratić i predsjednik Društva, prof. dr. Franjo Topić. I ove su godine brojni afirmirani autori dali doprinos kako bi ovo Napretkovo izdanje, od iznimnog, zapravo povijesnog značaja, bilo na prepoznatljivoj razini. Predsjednik Topić je informirao nazočne o aktivnostima Društva u prošloj godini, te navijestio brojne projekte koje će Napredak realizirati u 2018. godini.

Nakon promocije Godišnjaka, HKD Napredak je upriličio i tradicionalno druženje s novinarima tijekom kojeg se prof. Topić zahvalio svim redakcijama koje godinama ustrajno i korektno prate rad Društva.

Uoči promocije Godišnjaka i druženja s novinarima, HKD Napredak je održao i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojeno izviješće o natječaju za stipendije iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ iz kojega će ove godine biti dodijeljene 33 stipendije. Od obnove, 1990. godine do danas, Društvo je dodijelilo 2900 stipendija i potpora. Jednoglasno je usvojena i obavijest o natječaju za dodjelu projektnih sredstava podružnicama koje egzistiraju pod okriljejm Društva. (kta)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. listopad 2018.

    Papa Francesco Messa a santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: