Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 7. prosinac 2017.

SV. NIKOLA U KATEDRALNOJ ŽUPI PRESVETOG SRCA ISUSOVA SARAJEVO

Održan je prigodan program za djecu župne zajednice ali i za odrasle

U katedralnoj Župi Presvetog Srca Isusova Sarajevo već tradicionalno 6. prosinca obilježen je euharistijskim slavljem i prigodnim programom spomendan sv. Nikole, biskupa.

Programskim aktivnostima katedralne župe predviđenim u došašću, između ostalih sadržaja, tradicionalno se obilježava i spomendan sv. Nikole, biskupa - zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece. Vrhunac dana posvećenog ovome znamenitom kršćanskom svecu bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio katedralni župnik vlč. Marko Majstorivić u koncelebraciji vojnog kapelana i župnika Župe Sv. Ilije Čemerno, koji je izrekao i prigodnu homiliju, te mag. vlč. Miodraga Brkana.

Za vrijeme Svete mise pjevao je župni zbor pod vodstvom sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga s. Petronile Kovačević.

Na inicijativu i pod vodstvom vlč. Majstorivića i pastoralne suradnice sestre franjevke, članovi Ekonomskog i Pastoralnog vijeća Župe (ŽEV i ŽPV) te najmlađe članice Sestara Služavki Malog Isusa pripremili su u Prvostolnici Vrhbosanske nadbiskupije prigodan program za djecu župne zajednice ali i za odrasle.

Scenskim predstavljanjem nekih od plemenitih zanimanja kojima se čovjek bavi (pekar, policajac, poštar, vatrogasac i dimnjačar) te prigodnim tekstovima djeci, ali i roditeljima i ostalim nazočnim vjernicima, se željela približiti svetost, značaj i simbolika dobrote sv. Nikole, a također ih oduševiti da svojim životom žive dobrotu na koju je svaki čovjek pozvan.
Djeca su radoznalo i veselo promatrala što se zbiva, spontano se uključila u program pomno slušajući poruke aktera u igrokazu kao i poruke koje proizlaze iz vremena došašća koje nas duhovno priprema za blagdan Božića kao i zaštitničke poruke koju im je, zalogom kod Gospodina, trajno ostavio sv. Nikola.

Nakon završenog programa u katedrali i obraćanja djeci od strane sv. Nikole, najmlađima su uručeni prigodni pokloni u prostorijama župne kuće. Sveti Nikola „se pobrinuo dobrotom plemenitih ljudi“ da svako dijete dobije dar i fotografira se s njim. Na kraju ove lijepe zajedničke večeri, sretni i zadovoljni djeca su sa svojim roditeljima otišla kućama s porukom da svijetom „siju“ dobrotu po primjeru sv. Nikole. (kta/s.s.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: