Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. listopad 2018.

Vijesti

Skopje, 19. studeni 2017.

KARDINAL PULJIĆ POSJETIO MAKEDONSKI KARITAS

Ta ustanova Katoličke Crkve na teritoriju Republike Makedonije djeluje već 26 godina kao znak blizine Crkve najpotrebnijima

U subotu, 18. studenog 2017. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, zajedno sa skopskim biskupom i apostolskim egzarhom mons. Kirom Stojanovim, u pratnji generalnog vikara Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja PMD BiH mons. Luke Tunjića, posjetio je Makedonski Karitas gdje se susreo s ravnateljem don Pavom Šekerijom te s osobljem.

Koordinator Makedonskog Karitasa, Spase Spasov, na početku je u ime djelatnika pozdravio kardinala Puljića i sve nazočne, ističući radost što je i pored gustog rasporeda kardinal Puljić ipak našao vremena da posjeti ovu instituciju Katoličke Crkve u Makedoniji, pritom ga upoznavši o trenutnim aktivnostima.

Biskup Stojanov, kao predsjednik Makedonskog Karitasa, kardinalu Puljiću uputio je iskrenu zahvalnost za njegov posjet ovoj ustanovi, koja već 26 godina djeluje na teritoriju Republike Makedonije kao znak blizine Crkve najpotrebnijima.

Ravnatelj don Pavo pozdravio je sve nazočne, osobito kardinala Puljića, ističući da je kardinal prešao dug put „kako bi nam darovao svoje skupocjeno vrijeme i kako bi nas ohrabrio i učvrstio u vjeri, ljubavi i jedinstvu te kako bi nas prepoznali da smo Kristovi učenici“.

Pozdravljajući nazočne kardinal Puljić je izrazio radost da je u mogućnosti da ih sve susretne, čuje i uživi se u ono što oni žive i rade. „Radujem se i divim se koliko god da je to mala zajednica, ali izgleda da ljubavi ne nedostaje, ima je i ona djeluje. I zapravo, bit Caritasa jeste pastoralna djelatnost, ona je sastavni dio pastorala, sastavni dio evangelizacije“, istaknuo je kardinal Puljić koji ih je potom ohrabrio da se nikad ne umore činiti dobro. Isto tako, napomenuo je da je djelovanje Caritasa prevažno ističući da, „koliko god da mala bila ova zajednica, ne mora biti mala u ljubavi“.

Na kraju je ravnatelj don Pavo uručio je kardinalu Puljiću na dar sliku Majke Terezije. (kta)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. listopad 2018.

    Poruka pape Franje u prigodi Svjetskog dana misija

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: