Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. listopad 2018.

Vijesti

Sarajevo, 18. studeni 2017.

IZLOŽBA DRUGE MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE SREBRENICA 2017.

Djela će biti desetak dana u Sarajevu, a zatim izložba seli u Tuzlu, Srebrenicu, Mostar, Zenicu, Orašje, Brčko i druge gradove BiH, pa u Hrvatsku i zemlje u okruženju

Nakon što je održana Druga međunarodna likovna kolonija u Srebrenici od 17. do 24. rujna 2017., i nakon što su umjetnici svoja djela dovršili i darovali Župi Presvetoga Srca Isusova i Franjevačkom međunarodnom centru za dijalog mir i pomirenje, umjetnička djela su ugledala i svjetlo dana na Izložbi koja je otvorena u večernjim satima 15. studenog u Maloj galeriji sv. Ante na Bistriku u Sarajevu.

Program otvaranja pratili su franjevački bogoslovi svojim pjevanjem i izvedbom triju pjesama. Zatim je gđa. Snježana Mutapčić iznijela svoj pogled na umjetnička djela koja su nastala kao i prisutnost franjevaca kroz više od 700 godina na prostorima Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju.

Okupljenu publiku je pozdravio i mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini. U svom obraćanju je izrazio divljenje djelima koja su nastala i izložena u ovoj drugoj međunarodnoj likovnoj koloniji. Također je podsjetio kako bi dobro bilo da smo svi više nazočni u samoj Srebrenici i još bolje angažirani u izgradnji mira na ovim prostorima.

Na kraju se svima obratio fra Perica Petar Vidić, akademik i umjetnik koji je dao svoja djela za sudjelovanje u Koloniji, ali i kao sudionik pokretač mnogih događanja u Franjevačkoj provinciji i osnivatelj Male galerije sv. Ante na Bistriku.

Svoja djela Drugoj međunarodnoj likovnoj koloniji Srebrenica 2017., su darovali: Vladimir Vlatko Blažanović, Kristina Ćavar, Ante Čulo, Marijan Dadić, Dejan Duraković, Stijepo Gavrić, Ratko Jolić, Anto Jurkić, Anto Kajinić, Mehmed Klepo, Josip Mijić, Slaven Miličević, Boris Pejić, Zvonimir, Perak, Fra Petar Perica Vidić i Marko Živković.

Djela će biti desetak dana u Sarajevu, a zatim izložba seli u Tuzlu, Srebrenicu, Mostar, Zenicu, Orašje, Brčko i druge gradove Bosne i Hercegovine, pa u Hrvatsku i zemlje u okruženju. (kta/fia)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. listopad 2018.

    La missione dei consacrati

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: