Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. prosinac 2018.

Vijesti

Koraće, 14. studeni 2017.

KANONSKA VIZITACIJA ŽUPE KORAĆE

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski pohodio je župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini

U sklopu kanonske vizitacije u Derventskom dekanatu kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski pohodio je u ponedjeljak, 13. studenog 2017. župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini.

Predvodeći pred osamdesetak Koraćana Misno slavlje u župnoj crkvi u suslavlju s domaćim župnikom fra Ivanom Marićem, derventskim dekanom i okolnim župnicima kardinal Puljić je vjernicima pojasnio važnost vizitacije, koju obavlja svake četvrte godine po dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije. Ovoga mjeseca kanonskom vizitacijom iskazuje on svoju pastirsku blizinu svećenicima, koji u župama Derventskog dekanata, djeluju u vrlo teškim uvjetima. Župljane, koji iako raseljeni, dolaze često u svoju župu na misu, ohrabrio je i potaknuo da čuvaju vjernost svojim krojenima, da ne prodaju očevinu, nego je čuvaju za svoju djecu ili unuke, koji se možda odvaže jednom vratiti na nju. Svjestan svih teškoća koje su mještani te župe prošli i prolaze, posvjestio im je da ne očekuju od drugih da rješavaju njihove probleme, nego ih sami rješavaju, uzdajući se uvijek u Božju providnost.

U spontanom razgovoru s vjernicima poslije Misnog slavlja ih je informirao o životu Nadbiskupije i odgovarao na njihove upite. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. prosinac 2018.

    Papa Francesco Angelus

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: