Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. listopad 2018.

Vijesti

Plehan, 21. listopad 2017.

VJERNICE IZ SLAVONSKOG BRODA POSJETILE PLEHAN

Štićenicima Terapijske zajednice „Izvor“, darovale su neke od kućanskih aparata, koje nemaju

Svjesni da je Sveta misa najveći dar koji možemo jedni drugima dati, a napose našim dragim pokojnima, četiri vjernice iz Slavonskog Broda posjetile su u petak, 20. listopada 2017. franjevački samostan Plehan. Kako je toga jutra služena Misa za pokojnu majku jedne od tih vjernica, koja je rodom iz toga kraja, sudjelovale su one prvo na jutarnjoj Misi, koju je uz domaće franjevce predvodio fra Anto Tomas. Poslije Mise samostanski vikar fra Franjo Dalibor Stjepanović, pokazao im je i upoznao ih s programom rada Terapijske zajednice „Izvor“, kojoj je on duhovnik i voditelj.

Kako je trenutno u zajednici osam štićenika, koji se liječe od raznih vrsta ovisnosti, željele su one u svojim mogućnostima pomoći ih. Tako su od voditelja saznali što im u zajednici nedostaje, što im je najpotrebnije pa su im darivali neke od kućanskih aparata, koje nemaju. Dirljivi su bili susreti sa štićenicima, kada su im iskazivali svoju zahvalu za sve što su im darovali. No, da je blaženije davati nego primati posvjedočila su vjernice iz Slavonskog Broda, istaknuvši da ih je taj susret posebno obogatio.

Pred nama su veliki dani blagdan Svih Svetih i Dušni dan kada volimo pohoditi grobove svojih pokojnih, donijeti im cvijeće, zapaliti lampione i pomoliti se. Sve je to dobro, ali ni u čemu ne bi smjeli pretjerivati. Dobro je sjetiti se da umjesto prevelikih buketa cvijeća damo za svoje pokojne služiti Misu, ili pomoći potrebitima, a ima ih toliko oko nas. Svjesne su toga bile i vjernice iz Slavonskog Broda, kojima je u znak zahvale za njihova dobročinstva voditelj fra Franjo Dalibor na odlasku darivao krunicu, koje štićenici u svojoj radionici izrađuju. Kako se u toj zajednici - mjestu ponovnog buđenja života, oslobođenog od okova ovisnosti, uz muškarce liječe i žene, fra Franjo Dalibor pokazao im je i zgradu koju oni žele opremiti za njih. Troškovi uređenja su 1.000 KM, te vjeruju da će Gospodin providjeti donatore i za to. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. listopad 2018.

    Pope Francis - General Audience

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: