Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. listopad 2018.

Vijesti

Mainz/Njemačka, 18. listopad 2017.

DUHOVNE VJEŽBE I SUSRET S PROVINCIJALOM

Za fratre koji žive i rade u Njemačkoj organizirane su duhovne vježbe u Mainzu

Gotovo četvrtina fratara Franjevačke provincije Bosne Srebrene žive, rade i(li) studiraju van granica Bosne i Hercegovine. Jedan dobar dio živi i radi u Njemačkoj, Belgiji, Austriji i Nizozemskoj. Uprava Provincije Bosne Srebrene je donijela odluku kako bi svi fratri trebali godišnje obaviti duhovne vježbe i to u mjestu gdje ih, u toj važnoj dimenziji njihovog duhovnog života, neće smetati svakodnevne obveze.

U tom duhu su i za fratre koji žive i rade u Njemačkoj organizirane duhovne vježbe u Mainzu. U večernjim satima u ponedjeljak, 9. listopada otpočele su duhovne vježbe, koje je predvodio profesor iz Sarajeva fra Leon Kikić. Na duhovne vježbe se skupilo petnaestak fratara, koji su pomno pratili predavanje duhovnika, uz predavanja su molili časoslov, te slavili svakodnevne Svete mise. Nije na odmet spomenuti, kako je svaki od sudionika duh. vježbi imao prigodu za ispovijed, te za razmjenu iskustava s fratrima, kao i za plodonosne diskusije, bilo one nakon duhovnikova izlaganja, bilo one u večernjim satima u opuštenijoj atmosferi. Duhovne vježbe su završene u četvrtak.

Tijekom duhovnih vježbi, fratri su se susreli s fra Jozom Marinčićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, koji je u pratnji prov. ekonoma i definitora fra Nikice Vujice, te fra Kristijana Montine, definitora, došao posjetiti fratre i sudjelovati na sjednici „Verein-a“ (udruge) u Njemačkoj. Godišnji susret fratara iz Zapadne Europe s Provincijalom i prov. ekonomom je već dugogodišnja tradicija, ali i obveza, jer - prema statutima - sjednica Udruge se mora održati jedanput godišnje. (kta/fia)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. listopad 2018.

    Pope Francis - General Audience

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: