Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2018.

Vijesti

Sisak, 13. listopad 2017.

BISKUP VUKŠIĆ NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU CRKVENIH PRAVNIKA U SISKU

Simpozij, koji je okupio crkvene pravnike iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije, održava se na temu „Ekumenizam i međuvjerski dijalog. Kanonsko-pravne teme"

„Ekumenizam i međuvjerski dijalog. Kanonsko-pravne teme" tema je jedanaestog međunarodnog simpozija crkvenih pravnika otvorenog u petak 13. listopada u Sisku. Simpozij je okupio crkvene pravnike iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Pod sponzorstvom Hrvatske biskupske konferencije, simpozij je organiziralo Hrvatsko kanonističko društvo u suorganizaciji Sisačke biskupije te Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Otvorenju simpozija nazočili su sisački biskup Vlado Košić, duhovni voditelj Hrvatskoga kanonističkog društva dubrovački biskup Mate Uzinić, vojni biskup u BiH i član društva Tomo Vukšić, crkveni pravnici, djelatnici crkvenih sudova, članovi Društva, studenti kanonskog prava, civilni pravnici i drugi gosti.

Govoreći o temi kongresa, predsjednica Hrvatskog kanonističkog društva dr. Lucija Boljat rekla je u svojim pozdravnim riječima kako se u ekumenskom i međuvjerskom dijalogu nastoje pronaći zajedničke polazište točke koje bi mogle biti izvorišni poticaj pronalaženju odgovora na pitanja u kojima trenutačno ne postoji zajedničko stajalište između vjerskih zajednica.

Nakon što je predvodio molitvu, domaćin biskup Košić pozdravio je sudionike simpozija, istaknuvši kako su upravo ekumenizam i dijalog teme kojima se on bavi posljednjih šesnaest godina. Okupljene je pozdravio i biskup Uzinić, pročitavši poruku zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića koji je između ostalog poručio sudionicima skupa kako ekumenizam i međuvjerski dijalog „stavljaju pred nas česte i poznate teme, a koje zbog pastoralne aktualnosti traže trajno promišljanje".

Dan prije održana je i redovita skupština Hrvatskog kanonističkog društva, a prije nje i Misno slavlje za članove, koje je u sisačkoj katedrali predvodio biskup Mate Uzinić. (kta/ika)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. rujan 2018.

    Papa Francesco Lettonia Messa ad Aglona

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: