Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2018.

Vijesti

Gromiljak, 13. listopad 2017.

ODRŽAN SABOR SESTARA SMI SARAJEVSKE PROVINCIJE

Kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu u duhovnom centru "Kući Navještenja" u Gromiljaku

U srijedu, 11. listopada 2017. u popodnevnim satima nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu u duhovnom centru "Kući Navještenja" u Gromiljaku za časne sestre Služavke Malog Isusa, sarajevske provincije.

Sestre Služavke Malog Isusa, imale su sabor svoje provincije, koji je počeo 9. listopada a završio 11. listopada Svetom misom koju je predvodio kardinal Puljić.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je rekao da je prevažno u svom životu proniknuti u objavljenog Boga, kakvog ga je Isus objavio. "Čovjek ne može biti indifirentan, beznadan, nevoljan kad spozna Boga objavljenoga. Kad čovjek susretne Bogu posvećenu osobu, ta osoba treba zračiti Njegovom dobrotom, Njegovom ljubavlju".
Kardinal je spomenuo i svoj prošlotjedni susret u Rimu za odgoj budućih svećenika, Bogu posvećenih osoba gdje je glavna tema bila trajno biti svjestan da smo učenici Gospodinovi, biti poučljiv. "Čovjek je mlad dok uči, čim prestane učiti ostario je, nije važno koliko godina ima. Objavljenom Bogu bitan je čovjek, ali i naše poslanje da Božja bude prepoznatljiva. Glavni smisao Bogu posvećene osobe je izgrađivati Crkvu, izgrađivati zajedništvo jer nitko od nas nije sebi dovoljan. Najprije trebamo tražiti Kraljevstvo Božje a sve ostalo će Bog dati, dati snage da čovjek u Bogu posvećenoj osobi pronađe Boga", kazao je kardinal Puljić.

Nakon Svete mise upriličena je svečana večera na kojoj je S.M. Maria-Ana Kustura, Provincijalka SMI sarajevske Provincije zahvalila kardinalu Puljiću na raspoloživosti i pastirskoj brizi za časne sestre. (kta/a.z.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. rujan 2018.

    Papa Francesco Lettonia Messa ad Aglona

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: