Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2018.

Vijesti

Sesvetska Sopnica/Zagreb, 25. rujan 2017.

KRŠTENJE ŠESTOG DJETETA U OBITELJI VUČKOVIĆ U ŽUPI SESVETSKA SOPNICA

Kao delegat zagrebačkog nadbiskupa, mons. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral krstio je Petra, šesto dijete u obitelji Vučković

Za vrijeme središnjeg euharistijskog slavlja u nedjelju, 24. rujna 2017. u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, delegat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, mons. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral krstio je Petra, šesto dijete u obitelji Roberta i Ivane Vučković. U suslavlju su bili sopnički župnik fra Zdravko Dadić i samostansko-župni vikar fra Stipo Karajica. Mons. Kovač je pozdravio sve nazočne na misi i čestitao supružnicima Vučković na odvažnom osobnom ali i hrvatskom opredjeljenju za život, te im zahvalio za dar djeteta. Pozvao je sve da mole za obitelj Vučković i za sve druge obitelji, posebno kršćansko-hrvatske da u današnje vrijeme budu otvorene životu.

U propovijedi je mons. Kovač istaknuo da nema većeg izazova od rođenja novog čovjeka i pri tome podsjetio na otajstvenost ljudskog postojanja u koju ne možemo i nećemo nikada do kraja prodrijeti, i na zlo koje nas prati na našem putu kao sastavnom dijelu te tajne. Kazao je kako su supružnici Vučković izabrali taj put, nisu se obazirali na trendove oko nas, niti podsmijeh okoline i teškoće koje ih mogu čekati na putu, nego su prihvatili izazov dobra, opredijelivši se tako za život i po šestome djetetu darovali dar hrvatskom narodu, najvrednije bogatstvo i budućnost. Pozvao je na molitvu za dar osobne vjere i pouzdanja, osobito mladim ljudima i obiteljima, da u Hrvatskoj i u svijetu koji nas okružuje vazda pobjeđuje život.

Nakon euharistijskog slavlja župnik fra Zdravko je u ime zajednice franjevaca svećenika koji djeluju u ovoj župi i cijele župne zajednice čestitao roditeljima i kumovima na daru djetetu preporođenom u sakramentu Svetog krštenja, istaknuvši da je ovo prvi bogatiji dar djece u jednoj obitelji, a nadamo se ne i zadnji u dvadesetsedmoljetnom postojanju ove župe i uz prigodni dar od zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Bozanića zaželio da im Bog dadne snage te u poteškoćama koje prate obiteljski život i odgoj djece pronađu radost, smisao i ispunjenje življenja. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. rujan 2018.

    Papa Francesco Lettonia Messa ad Aglona

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: