Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2018.

Vijesti

Wuppertal, 25. rujan 2017.

OPROŠTAJ DOSADAŠNJEG I UVOĐENJE NOVOG VODITELJA MISIJE U WUPPERTALU

Na Misnom slavlju oprostio se dosadašnji voditelj fra Ante Marković, a u službu novog voditelja uveden je fra Marko Domazet-Lošo

Na svečanom Misnom slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova, u nedjelju 24. rujna 2017. oprostio se dosadašnji voditelj misije u Wuppertalu fra Ante Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Marko Domazet-Lošo. Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je fra Marko u zajedništvu s fra Antom i delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Na Misnom slavlju bio je i biskupski vikar za internacionalno katoličko dušobrižništvo Nadbiskupije Köln mons. Markus Hofmann.

Prigodnu riječ na početku je uputio fra Ante koji je u toj misiji djelovao godinu dana, od 2016. Zahvalio je svima na suradnji kazavši kako će svoju svećeničku službu ubuduće vršiti u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus nedaleko Frankfurta na Majni. Prigodnu homiliju je uputio delegat vlč. Komadina koji je kazao kako nas nedjeljno evanđelje potiče što znači djelovati u Božjem vinogradu. „Sve što posjedujemo, sve je djelo Božje djelo, a Isus na više mjesta i načina govori o kraljevstvu Božjem. Kraljevstvo Božje je nešto lijepo i sveto, nešto drukčije od onoga što ovaj svijet posjeduje, a ono se već ostvaruje.“ Kazao je kako nas Bog nepredstano poziva da djelujemo na širenja kraljevstva Božjeg, kako bismo nastojali oko dobra u svom životu i svojoj vjerničkoj zajednici.

Fra Marko je početo molitvu Vjerovanja, koju su potom nastavili svi vjernici.

Mons. Hofmann je pročitao pisma nadbiskupa Kölna kardinala Rainera Marije Woelkija upućena fra Anti i fra Marku. Fra Anti je zahvalio na dosadašnjem djelovanju u toj hrvatskoj katoličkoj misiji, a fra Marku poželio Božji blagoslov u budućem djelovanju. Također je prigodnu riječ fra Anti, fra Marku i okupljenoj zajednici uputio i u svoje osobno ime.

Prigodnu riječ uputio je i delegat vlč. Ivica Komadina koji je fra Anti uputio zahvalu uime Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda i svih hrvatskih svećenika i pastoralnih suradnica i suradnika koji djeluju u hrvatskom dušobrižništvu u Njemačkoj i u svoje osobno ime, a fra Marku poželio svako dobro na početku nove službe. Na kraju je fra Marko zahvalio svima te je istaknuo kako je važna molitva za svećenike te se preporučio u molitve vjernika. Ujedno je zahvalio fra Anti na svemu što je učinio za tu misiju.

Misno slavlje uveličao je misijski zbor pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Marka Peulića i pod ravnanjem Snježane Peulić. (kta/a.p.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. rujan 2018.

    Papa Francesco Lettonia Messa ad Aglona

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: