Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. srpanj 2018.

Vijesti

Sarajevo, 25. rujan 2017.

REDOVITA SJEDNICA NOVOIZABRANOG PVVN-A

Sjednicom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić

U subotu, 23. rujna 2017. u Sarajevu, u prostorijama Ordinarijata, održana je redovita sjednica novoizabranog Pastoralnog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije (PVVN).

Sjednicom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Započela je molitvom u jutarnjim satima, a uz kardinala Puljića sudjelovalo je još 25 članova PVVN, dok su se ostali ispričali jer nisu bili u mogućnosti doći.

Nakon molitve, pristupilo se odabiru Tajnika i Poslovodnog odbora, a potom su se svi članovi kratko predstavili.

Uslijedila je sljedeća točka dnevnog reda - Ostvarenje teme: Hod Vrhbosanske Crkve s laicima. Većina nazočnih dala je svoje osvrte i prijedloge te se tako razvila rasprava koja je potrajala do nešto poslije 11 sati kada je bila predviđena kratka pauza.

Nakon osvježenja prešlo se na sljedeću točku dnevnog reda - Osvrt na Posvetu župa pred likom Fatimske Gospe. Članovi vijeća podijelili su doživljaje iz svojih župa te su se svi, zajedno s kardinalom, složili kako je pohod kipa Fatimske Gospe bio pravi blagoslov i duhovni poticaj.

Sljedeći na redu bio je Osvrt na odvijanje Sinode po dekanatima. Najprije se nazočnima obratio vlč. dr. Mario Bernadić, Generalni tajnik Sinode Vrhbosanske nadniskupije koji je ukratko predstavio novi, 8. broj Biltena Sinode čija je središnja tema pojam identiteta.

Potom su ostali članovi imali priliku iznijeti svoje opaske i prijedloge što je također doprinijelo plodonosnoj raspravi prije zajedničkog ručka.

Nakon ručka pristupilo se pretposljednjoj točki dnevnog reda - Pastoralnom kalendaru za 2018. godinu. Nadbiskup je zajedno s članovima prošao kroz predložak kalendara koji je još uvijek u izradi.

Na kraju, ostavljen je prostor za - Razno - pitanja, prijedloge i opaske, te je nakon kraće rasprave, sjednica privedena kraju.

Sljedeća sjednica PVVN predviđena je za 22. rujna 2018., prenosi portal nedjelja.ba. (kta)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. srpanj 2018.

    A cinque anni dalla morte, Nelson Mandela resta un’icona di pace

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: