Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. srpanj 2018.

Vijesti

Zagreb, 13. rujan 2017.

100.000 KUNA ZA IZGRADNJU HRVATSKOGA KULTURNOG CENTRA U BOSANSKOM GRAHOVU

Iz Državnog proračuna RH u 2017. osigurana su financijska sredstva u iznosu od 23,5 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 31. kolovoza 2017. donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.

Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. osigurana su financijska sredstva u iznosu od 23,5 milijuna kuna za potporu projektima i programima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, što je povećanje sredstava u odnosu na prošlu godinu za skoro 18 posto.

Od 363 prijavljena projekta iz cijele BiH, s područja Hercegbosanske županije odabrano je sedam projekata koje će Vlada RH financirati u iznosu od 2.330.000,00 kn, i to po dva projekta iz općina Livno, Tomislavgrad i Kupres te jedan iz općine Bos. Grahovo.

S područja općine Bos. Grahovo riječ je o projektu izgradnje Hrvatskoga kulturno-obrazovnog centra u selu Korita nadomak Grahova, kojeg će Ured za Hrvate izvan RH ove godine pomoći sa 100.000 kn.

Time je Vlada RH i ove godine nastavila podržavati ovaj projekt od velikog značaja za Hrvate u Grahovu, nakon što je u 2016. Središnji državni ured za Hrvate izvan RH odobrio pomoć u iznosu od 35.000 kn, a Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pomogao iznosom od 40.000 kn.

Dosadašnjom pomoći dvaju državnih ureda RH završeni su zemljani i betonski radovi na izgradnji podrumskih prostorija, a ove bi se jeseni planirani dvoetažni objekt trebao staviti pod krov.

Nositelj projekta je Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ Bos. Grahovo, a u zgradi Centra će, osim već spomenute udruge, sjedište imati i ostale udruge grahovskih Hrvata: DVD Korita, Planinarsko-ekološko društvo „Veliki Bat“ te Pljočkarski klub Grahovo.

Centar će imati i konferencijsku dvoranu, nekoliko apartmana za goste te dvoranu za smještaj planinara. (kta/udjg)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. srpanj 2018.

    A cinque anni dalla morte, Nelson Mandela resta un’icona di pace

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: