Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. svibanj 2018.

Vijesti

Sivša, 18. kolovoz 2017.

PROSLAVA SVETOG ROKA U SIVŠI

Blizu 3000 misara okupilo se na svečanoj Svetoj misi kojom je predsjedao novoimenovani župni vikar fra Ivica Kiril Pavlović

Spomen na svetog Roka iz Montpelliera, pokornika, hodočasnika i franjevačkog trećoreca, svečano je, 16. kolovoza 2017. proslavljen u župi Sivša koja ovog sveca časti kao jednog od svojih zaštitnika.

Blizu 3000 misara okupilo se na svečanoj Svetoj misi kojom je predsjedao novoimenovani župni vikar fra Ivica Kiril Pavlović uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Ivice Vidaka te nekoliko okolnih svećenika. U svojoj propovijedi fra Ivica je naglasio važnost primjera svetog Roka u odnosu prema bližnjima "što se očitovalo u svečevoj brizi i služenju drugima, osobito u dvorenju okuženih". "Kako je upravo sveti Rok zaštitnik oboljelih od kuge, tu možemo naći razlog zašto se u ovoj župi on časti kao jedan od suzaštitnika. Ovu je župu, naime, zahvaćala bolest kuge u više navrata kroz protekla stoljeća od kojih je u najjačem život izgubila skoro polovica župljana", podsjetio je fra Ivica.

Pod Svetom misom pjevao je domaći župni zbor, a svoj obol proslavi dali su i članovi mjesnog bratstva Frame. Proslava svetog Roka u Sivši jedinstven je događaj na kojem se okupe Usorani raseljeni po cijelom svijetu. (kta/fia)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. svibanj 2018.

    PAPA FRANCESCO - UDIENZA GENERALE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: