Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2018.

Vijesti

Skadar, 13. kolovoz 2017.

MIROVNI LJETNI KAMP „GO4PEACE“ U ALBANIJI

Pod motom „Gradimo mostove“, mladi iz 11 europskih zemalja će imati priliku upoznati druge kulture, te zajedničkim snagama raditi na izgradnji mira

Od 12. do 20. kolovoza 2017. u Skadru, u Albaniji, održava se mirovni ljetni kamp „go4peace“ za mlade iz 11 europskih zemalja. U duhu mira i zajedništva, te pod motom „Gradimo mostove“, mladi će kroz različite radionice i aktivnosti zabavno-edukativnog karaktera, imati priliku upoznati druge kulture, te zajedničkim snagama raditi na izgradnji mira.

Prvi dan je započeo predstavljanjem organizacijskog tima kojeg čine mladi iz Albanije, te pozdravnim govorom prijatelja Nadbiskupijskog centra za mlade "Ivan Pavao II.", te ujedno i voditelja projekta vlč. Meinolfa Wackera iz Kamena. Prilikom svog pozdrava, vlč. Wacker je napomenuo kako je prvi dan ovog kampa započeo pod motom Ne odustajte, te da smisao ovog gesla trebamo tražiti najprije u malim stvarima, kao i u zajedništvu s drugima. Tom prilikom se vlč. Wacker prisjetio samih početaka zajedničke izgradnje mira davne 1995. godine, u Sarajevu.

Na kraju je poručio svim sudionicima da tijekom ovih 10 dana kampa otvore svoje srce, te da sve ono lijepo zadrže u njemu, kako bi ih ovaj kamp podsjećao na važnost konstantnog stvaranja mira. (kta/j.m.)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. srpanj 2018.

    Giornate caraibiche della gioventù. Papa: l’amore non finisce mai

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: