Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. lipanj 2018.

Vijesti

Brestovsko, 12. kolovoz 2017.

SVETKOVINA SVETE KLARE NA BRESTOVSKOM

Svečano Misno slavlje predslavio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić

U petak, 11. kolovoza 2017. na brežuljku obasjanom ljetnim suncem na Brestovskom, proslavljena je svetkovina svete Klare, utemeljiteljice reda sestara klarisa te zaštitnice Brestovskog. Svečano Misno slavlje je u ozračju punom molitve i zajedništva puka ne samo ove župe, nego i cijele središnje Bosne predslavio Franjevačke provincije Bosne Srebrene Jozo Marinčić uz koncelebraciju brojnih svećenika iz susjednih župa, ali i cijele Provincije.

Provincijal a Jozo se u svojoj propovijedi osobito osvrnuo na pojam radosti, potaknuvši okupljeno mnoštvo na obiteljsku molitvu, ali i mlade djevojke na razmišljanje o mogućem opredjeljenju za redovnički život po uzoru na sv. Klaru Asišku.

Svetu misu svojim su pjevanjem uzveličala devetnaestorica franjevaca Hrvatske, Bosne i Hercegovine koji se pripremaju za polaganje svečanih redovničkih zavjeta. Na Misi su sudjelovali i franjevački novaci sa svojim meštrom fra Marinkom Baotićem.

Slavlje i ugodno druženje se poslije nastavilo u samostanskom dvorištu uz ples, pjesmu i igru. Redovnici i redovnice su pak u dvorani za goste, u toplom domu sestara klarisa, čestitali sestrama njihovu zaštitnicu. Sestre klarise su, kako je to već običaj sve goste, srdačno primile i počastile ručkom za vrijeme kojeg je sve prisutne svojim šaljivim dosjetkama nasmijavao uvijek vedri fra Gabrijel Tomić. (kta/fia)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. lipanj 2018.

    Press Conference to present the Message for the World Day of the Poor

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: