Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. lipanj 2018.

Najave

Komušina-Kondžilo, 15. kolovoz 2017.

Proslava Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu, središnjem Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije

Program:


- Devetnica Velikoj Gospi počinje u nedjelju, 6. kolovoza - blagdan Preobraženja Gospodinovog), molitva krunice BDM i litanije su pola sata prije Svetih misa.

- četvrtak, 10. kolovoza je Dan posvete crkve i Dan povratka u Komušinu. Sveta misa je u 11 sati na kojoj će propovijedati vlč. Ivo Pejić, đakon, a istoga dana u 17 sati je komušanski Križni put od stare crkve do Kondžila.

- petak, 11. kolovoza je Dan poginulih branitelja, također i prvi dan trodnevnice. Sveta misa je u 11 sati koju će predslaviti i propovijedati vlč. Predrag Stojčević, župnik u Žepču. Poslije Svete mise je molitva opijela i polaganje vijenaca na Spomen obilježju.

- subota, 12. kolovoza je drugi dan trodnevnice, Sveta misa je u 18 sati koju će predslaviti i propovijedati vlč. Ivan Ravlić, župnik u Tesliću.

- nedjelja, 13. kolovoza je treći dan trodnevnice, 19. N. K. G., pučka Sveta misa će biti u 9 sati jer u 11 sati u župi Bežlja kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski predslavi sv. krizmu.

- ponedjeljak, 14. kolovoza je Uočnica. U 15 sati iznosi se slika na čašćenje u Gospinu kapelu i svećenici započinju svete Ispovijedi. Sveta misa uočnica je u 18 sati kod župne crkve koju će predslaviti i propovijedati kardinal Puljić, u kasnim večernjim satima će biti bdijenje s BDM.

- utorak, 15. kolovoza je Dan Patrona. Od 7.30 sati svećenici će biti na raspolaganju za sv. Ispovijedi. Formiranje procesije sa slikom i uvodni obredi počinju u 9 sati, nakon kojih kreće procesija. Sveta misa na Kondžilu je u 11 sati koju će predslaviti i propovijedati pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar, zatim slijedi povratak u procesiji s Gospinom slikom i završetak obreda.

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. lipanj 2018.

    Papa Francesco giornata mondiale contro lavoro minorile

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: