Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. listopad 2018.

Vijesti

Radunice, 17. srpanj 2017.

DEVETA SPECIJALIZACIJA ANIMATORA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

33 mladih došli su kako bi jednogodišnje školovanje zaključili sedmodnevnim bogatim i sadržajnim programom

U nedjelju, 16. srpnja 2017. u župi sv. Ane u Radunicama započela je deveta specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon uspješno održane četiri formacije, 33 mladih iz Sarajeva, Gromiljaka, Nove Bile, Radunica, Novog Travnika, Travnika, Jajca, Vidovica, Mostara, Viteza, Zenice i Tuzle došli su kako bi jednogodišnje školovanje zaključili sedmodnevnim bogatim i sadržajnim programom.

Prvi dan specijalizacije započeo je slavljenjem Svete mise koju je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra koji je u prigodnoj propovijedi pozvao buduće animatore da otvorenog srca slušaju Božju riječ, ohrabrujući da na što bolje iskoriste vrijeme provedeno na kampu kako bi kao animatori mogli pomagati u kreiranju što boljeg programa za mlade u župnim zajednicama koje predstavljaju.

Nakon Euharistijskog slavlja, uslijedio je i program dobrodošlice na kojem se također obratio prof. Maršić, Josip Milanović, koordinator projekta, te Kristina Čuturić, odgovorna osoba za program Škole animatora koja je sudionike upoznala s animatorima instruktorima, pravilima kampa te programom devete generacije budućih animatora. Program prvog dana obogatila je igrica upoznavanja, podjela u male skupine, ples. Kroz radionicu Rad po dobi, sudionici su imali priliku saznati više informacija o radu po dobnim skupinama, kako program i sadržaj prilagoditi radu ovisno o skupini kojoj držite predavanje. Odmah nakon radionice na temu Rad po dobi, uslijedila je radionica posvećena vještinama prezentiranja, te igrica Oklada u kojoj su sudionici imali priliku pokazati svoj natjecateljski i timski duh.

Na koncu prvog dana upriličena je molitva koja je oduvijek bila i jeste najvažniji dio programa Škole animatora - vrijeme kroz koje animatori na poseban način daju priliku Bogu da ugradi elemente svoje milosti u njihov prilično zahtjevan put kršćanskog animatora. (kta/mladicentar)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. listopad 2018.

    Paolo VI e appello ONU contro la guerra-Intervista a De Mistura

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: