Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. lipanj 2018.

Vijesti

Koraće, 16. srpanj 2017.

ZAVJETNA MISA U KORAĆU

Župnik fra Ivan Marić iskazao je svoju želju da zavjetni dan postane u toj župi tradicija

Na zavjetnoj Misi, pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“, koja se u župi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini od početka ove godine slavi svakoga 15. u mjesecu sudjelovalo je u subotu, 15. srpnja 2017. u župnoj crkvi pedesetak Koraćana. Iako ih većina živi u Slavonskom Brodu pokazali su oni da vole i da nisu zaboravili svoj rodni kraj. Došli su da zajedno s povratnicima da zahvale svojoj Gospi koraćanskaoj za sve milosti koje im je izmolila i moliti je da ih zagovara, da obnovi život u tom opustošenom kraju, koji je u zadnjem ratu doživio velika stradanja. Prije rata u Koraću je živjelo 2500 Hrvata katolika, a do danas ih se tu vratilo i živi tek 60-ak. Bila je to i svojevrsna priprava za skorašnju proslavu patrona župe - svetkovinu Velike Gospe, koja se u toj župi slavi više od jednog stoljeća (od 1804. godine kada je župa osnovana).

Predvodeći Misno slavlje uz domaćeg župnika fra Ivana Marića i još četiri okolna svećenika ohrabrio ih je u svojoj homiliji vlč. Vlado Vrebac, župnik u susjednom Bijelom Brdu - inače najmlađi župnik u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Ustvrdivši da se često znamo oslanjati na svoje snage, u svoju ljudsku pamet i mudrost, posvjestio ja da smo kao kršćani pozvani uzdati se u Božju mudrost, pozvani smo, kako je rekao, ne praviti kompromise u životu i ne biti ravnodušni, nego poput Marije živjeti i napredovati u svetosti, dobroti, poniznosti, umjerenosti, u odgovornosti jednih za druge.

Zahvalivši predvoditelju i svojim župljanima na sudjelovanju u slavlju, svjestan kolika je snaga molitve, župnik fra Ivan iskazao je svoju želju da zavjetni dan postane u toj župi tradicija. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. lipanj 2018.

    PAPA FRANCESCO MESSA SANTA MARTA

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: