Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2018.

Vijesti

Drvar, 19. lipanj 2017.

SEDMORICA KRIZMANIKA U ŽUPI DRVAR

Misno slavlje predvodio je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren

Župa sv. Josipa u Drvaru svečano je proslavila 17. lipnja 2017. podjelu sakramenta potvrde za sedmoricu svojih mladih župljana. Svečano Misno slavlje predvodio je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, uz koncelebraciju domaćeg župnika i župnog vikara don Davora Klečine i don Predraga Ivandića. Na Misi se okupio veliki broj domaćih vjernika i gostiju, a slavlje su sviranjem i pjesmom uzveličale časne sestre Milosrdnice iz Livna s. Dijana Andrić i s. Željka Lukač.

Na početku Misnog slavlja župnik Klečina predstavio je krizmanike, koji su ove godine svi muški, povezavši njihov broj sa simbolikom broja sedam, odnosno sa sedam darova Duha Svetoga.

Biskup Semren ohrabrio je u propovijedi krizmanike i potaknuo ih da budu odvažni svjedoci svoje vjere u Isusa Krista, a potom je svakom pojedinačno pomazanjem po čelu podijelio sakrament potvrde.

Nakon Misnog slavlja, biskup Semren, svećenici i časne sestre obišli su pojedinačno svaku obitelj iz koje dolaze krizmanici podijelivši s njima radost i za obiteljskim stolom.

U župi Drvar ove je školske godine svećenicima u školskoj i župnoj katehezi pomagala vjeroučiteljica Jelena Galić koja je pripremala krizmanike za sakrament potvrde.

Župna zajednica u Drvaru već 22 godine obavlja sva svoja bogoslužja u improviziranoj crkvi smještenoj u oronulim i neuvjetnim prostorijama bivšeg društvenog doma „Partizan“. Na brojne dopise i molbe župe Drvar da se dodijeli zemljište za izgradnju katoličke crkve, do sada nije bilo sluha ni razumijevanja kod općinskih, županijskih, federalnih, državnih i međunarodnih struktura. (kta)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2018.

    PAPA FRANCESCO A SANTA MARTA

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: