Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2018.

Najave

Komušina-Kondžilo, 26. svibanj 2017.

46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu Gospino svetište u Komušini bit će domaćin 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, ali i svim hodočasnicima Gospi Komušanskoj.

Program ovogodišnjeg Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se održati pod geslom „Velika mi djela učini svesilni“ (Lk 1, 49) započinje u petak, 26. svibnja, dok će središnji susret biti upriličen u subotu, 27. svibnja 2017.

Kao i ranijih godina, organizatori proslave Dana mladih i ove godine su pripremili zanimljiv program za sve sudionike, tako da mladi u petak program započeti slavljenjem Svete mise, nakon čega će uslijediti radionica, tj. Živa biblioteka. Sudionici će za vrijeme Žive biblioteke, izabrati koju knjigu žele pročitati, tj. čiju priču žele čuti, jer će knjiga biti živa osoba koja će na zanimljiv, emotivan način svjedočiti o svome životu i tome koliko je Bog velikih djela učinio u njihovom životu. Svoja iskustva s mladima podijelit će bivši ovisnik, majka višečlane obitelji, samohrana majka, svećenik, časna sestra, bogoslov, laik i još mnogo drugih. Nakon radionica, uslijedit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje su pripremili animatori instruktori Vrhbosanske nadbiskupije.

Središnji susret u subotu, 27. svibnja nakon pokorničkog bogoslužja i procesije, nastavit će se Svetom misom koju će animirati bend Studentskog katoličkog centra iz Splita (SKAC). Nakon ručka, uslijedit će i kratki program koji će za razliku od ranijih godina biti drugačiji.

Naime, tijekom programa, mladi će imati priliku uživati u nastupu članova Hrvatskog nadzemlja iz Splita. Hrvatsko nadzemlje je projekt Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladih prije sedam godina koji na zanimljiv, kreativan i šaljiv način šire Radosnu vijest. Osim mladih članova Hrvatskog nadzemlja, program festivala obogatit će i nastup Skac benda iz Splita.

Mlade koji se odluče sudjelovati na programu u petak, trebaju prijaviti njihovi župnici u Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. na kontakt telefon +387 33 766 225. Prijave su otvorene do 19. svibnja, a svi mladi koji odluče sudjelovati na program obvezni su ponijeti sa sobom vreće za spavanje i podmetače. Tijekom programa na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije bit će proglašeni pobjednici Natječaja za dodjelu malih grantova Centra za mlade Ivan Pavao II. i svečano potpisivanje ugovora.


Organizirani prijevoz iz Sarajeva na 46. dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Bliži se 46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji će se ove godine održati 26. i 27. svibnja 2017. u Gospinom svetištu u Komušini pod geslom Velika mi djela učini svesilni (Lk 1, 49).

Komušina kao mjesto duhovnosti, susreta i radosti i ove godine okupit će veliki broj mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, Banjolučke biskupije, te goste iz Splita koji će animirati Svetu misu i popodnevni program u subotu.

Kako bi ponudili što većem broju mladih mogućnost odlaska na Dan mladih, Centar za mlade Ivan Pavao II. organizirat će prijevoz iz Sarajeva.

Svi mladi koji žele sudjelovati na programu u petak, 26. svibnja (Živa biblioteka, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom ) i subotu, 27. svibnja, potrebno je prijaviti se do 24. svibnja na mail: josip.ncm@gmail.com ili porukom na Facebook profil Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Polazak autobusa je u 12 sati ispred Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (Žrtava fašizma bb). Mladima je osiguran smještaj i obroci, no svi mladi moraju ponijeti sa sobom vreću za spavanje i podmetače. Mladi iz Sarajevskog dekanata, Kreševskog dekanata i Žepačkog također mogu kontaktirati. Broj mjesta je ograničen! Cijena povratne karte iznosi 10 KM. (kta/mladicentar)


Katedralna župa u Sarajevu organizira hodočašće na 46. dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Katedralna župa Presvetog Srca Isusova u Sarajevu organizira hodočašće na 46. dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji će se ove godine održati 26. i 27. svibnja 2017. u Gospinom svetištu u Komušini pod geslom Velika mi djela učini svesilni (Lk 1, 49).
Svi mladi koji žele sudjelovati u subotu 27. svibnja potrebno je prijaviti do 23. svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti svakim danom u župnom uredu od 9 do 12 sati ili nakon večernje Mise (u 18 sati) kod katedralnog župnika don Marka Majstorovića.
Polazak autobusa je 27. svibnja u 5.30 sati ispred Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa (Josipa Stadlera 5). Karta je za sve gratis!


Program 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Petak, 26. svibnja
- 18 sati - Okupljanje i smještaj sudionika
- 18 sati - Sveta misa
- 19 sati - Večera
- 20 sati - Radionice
- 23.30 sati - Klanjanje pred Presvetim
- 00:00 - Noćni mir

Subota, 27. svibnja
- 7 sati - Dolazak hodočasnika
- 9 sati - Pokorničko bogoslužje
- 10 sati - Procesija
- 11 sati - Sveta misa
- 12.30 sati - Ručak
- 13.30 sati - Program
- Hrvatsko Nadzemlje
- Skac bend iz Splita
- 15.30 sati - Kraj programa


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. lipanj 2018.

    Giovanni XXIII: gli anni veneziani

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: