Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. svibanj 2018.

Predstavljamo

Sarajevo, 30. travanj 2017.

Vjeronaučna Olimpijada u VBN - Završeno županijsko natjecanje

Nakon provedenog školskog natjecanja u veljači, 26. travnja 2017. održano je županijsko - dekanatsko natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučna olimpijada. Tema vjeronaučnog natjecanja je „Hod kroz liturgijsku godinu“. Sudjelovale su 64 ekipe iz osnovnih i srednjih škola iz Vrhbosanske nadbiskupije i banjalučke biskupije. Natjecanje je održano u osam škola:

1. OŠ A.G.Matoša Vidovice
2. OŠ Žepče
3. KŠC don Bosco - Žepče
4. Oš Jaklić - Bugojno
5. SŠ Novi Travnik
6. OŠ Dubravica - Vitez
7. SŠ I. G. Kovačić Kiseljak
8. KŠC Sv. Josip Stup

Popis svih škola s postignutim bodovima

Na završno natjecanje plasirale su se:

Osnovne škole:

OŠ Fra Lovro Karaula - Livno - 99 bodova
OŠ Brestovsko - 91 bod
OŠ Dubravica- Vitez - 89 bodova
I. OŠ Bugojno - 86 bodova
OŠ Nova Bila - 86 bodova
OŠ Fra Grge Martića - 83 boda
OŠ Gromiljak - 79 bodova
KŠC Sv. Josip - Mejtaš-Sarajevo - 77 bodova

Srednje škole:

KŠC Don Bosco - Gimnazija - 90 bodova
Srednja škola Vitez - 81 bod
Srednja škola Prozor - 78 bodova

Izvješće s natjecanja iz SŠ Novi Travnik

U organizaciji Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije 26. travnja je održano natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole. Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Hod kroz liturgijsku godinu. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od dvije natjecateljske discipline: testa i tombole. Škola domaćin za natjecanje učenika bila je SŠ Novi Travnik. Natjecanju iz vjeronauka za srednje škole koji se odvijao u prostoru srednje škole Novi Travnik pristupile su: SŠ Uskoplje – mentor Milenko Lončar; SŠ Novi Travnik – mentor Željka Zlojo Martinović; SŠ Travnik Nova Bila – mentor Anica Jurišić; SŠ Prozor- mentor Željana Jozić; SŠ Vitez – mentor Ivona Vinac. Najbolja je bila ekipa SŠ Vitez. Sve su ekipe dobile zahvalnice o sudjelovanju na natjecanju.

Izvješće s natjecanja u KŠC-u don Bosco

Dana 26. travnja u KŠC-u Don Bosco u Žepču održano je županijsko - dekansko natjecanje iz vjeronauka za srednje škole. Druženje je počelo svetom misom u 12 sati. U 13 sati počelo je natjecanje prema planu i programu,a isto tako,bez većih problema,i završeno prema planu. Sudjelovalo je 7 ekipa i 28 učenika. Pobjednik natjecanja jest KŠC „Don Bosco“ – gimnazija,pod vodstvom s. Mirjam Ramljak, s osovojenih 90 bodova. To je ujedno i jedina ekipa koja se plasirala na viši rang natjecanja. Nakon natjecanja upriličen je zabavno – edukativni program u organizaciji domaćina,KŠC „Don Bosco“. S tehničke strane cijelo druženje i natjecanje proteklo je bez problema,prema planu i programu. Zahvaljujemo svim mentorima i učenicima na suradnji i susretljivosti.

Izvješće s natjecanja u SŠ I.G.Kovačić - Kiseljak

Vjeronaučna olimpijada za pet sednjih škola danas je bila i u SŠ Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku. Škole koje su se natjecale su: KŠC Sveti Josip - Gimnazija – Sarajevo: KŠC Sv. Josip - Medicinska – Sarajevo: KŠC Sv. Pavao - Gimnazija – Zenica; SŠ I.G.Kovačić – Kiseljak: Srednja Strukovna Škola Fojnica u Kiseljaku.
Okupljanje je počelo u 11:30, a sve natjecatelje je dočekala i srdačno pozdravila ravnateljica škole Mirjana Medić. Natjecanje je započelo u planirano vrijeme i proteklo je bez problema. Slobodno vrijeme učenici su iskoristili za međusobno upoznavanje i druženje.

Izvješće s natjecanja u OŠ Jaklić Bugojno

Na vjeronaučnoj olimpijadi održanoj 26. travnja u OŠ Jaklić u Bugojnu sudjelovalo je devet ekipa iz osam škola. Nakon molitvenog početka i pjesama koje su, uz radosno sudjelovanje svih prisutnih, otpjevali učenici škole domaćina sve nazočne je pozdravila ravnateljica škole gospođa Sanela Kolovrat. Učenicima i njihovim mentorima su dane upute kako će se provesti samo natjecanje kojemu se nakon toga i pristupilo. Samo natjecanje je prošlo u najboljem redu i svi sudionici su, neovisno o postignutim rezultatima, sretni zbog susreta koji je svima donio radost. Svim sudionicima su uručene zahvalnice i druženje je završeno zajedničkom molitvom. Škole koje su sudjelovale su: OŠ Jaklić – Bugojno; OŠ Ivan Goran Kovačić – Livno; OŠ Fra Lovro Karaula – Livno; OŠ Uskoplje (2 ekipe); OŠ Fra Jeronima Vladića – Ripci; OŠ Braće Jezerčić – Divičani; OŠ Fra Miroslava Džaje – Kupres; OŠ Marka Marulića – Prozor.

Izvješće s natjecanja u KŠC Sv. Josip - Stup

Na županijskom natjecanju iz katoličkog vjeronauka koje je održano dana 26. travnja 2017. godine u osnovnoj školi Katoličkog školskog centra sv. Josip u Sarajevu sudjelovalo je četiri škole sa sedam ekipa. Škole koje su se natjecale su: OŠ KŠC sa Stupa sa tri ekipe; OŠ KŠC sa Mejtaša sa jednom ekipom; OŠ KŠC Sv. Pavao iz Zenice, OŠ Omer Mušić Brežani iz Kaknja; OŠ Vareš iz Vareša. Najviše osvojenih bodova 77 imala je ekipa Pastir (KŠC Mejtaš). Drugo mjesto dijele ekipe „Oproštenje“ ( KŠC Stup br.1) i ekipa „Pasha“ (KŠC Sv. Pavao, Zenica) sa ukupno osvojenih 75 bodova. Trećeplasirana je ekipa „Poslušnost“ iz OŠ Omer Mušić i Brežani iz Kaknja sa 70 bodova. Potom slijede ekipe „Pomirenje“ (OŠ Vareš iz Vareša) sa 66 bodova, ekipa „Poniznost“ (KŠC Stup br.3) sa 59 bodova i na posljednjem mjestu je ekipa „Pouzdanje“ (KŠC Stup br.2) sa ukupno osvojenih 50 bodova.

Izvješće s natjecanja u OŠ A.G.Matoša - Vidovice

Natjecanje je održano 26. travnja u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vidovicama. Na natjecanju sudjelovalo je šest osnovnih škola raspoređenih u 7 ekipa, ili 28 učenika. Škole koje su se natjecale su: OŠ Braće Radića Domaljevac; OŠ Vladimira Nazora Odžak; OŠ Stjepana Radića Bok; OŠ Vladimira Nazora Odžak; OŠ Antuna Gustava Matoša Vidovice; OŠ Orašje u Orašju; X. Osnovna škola Bijela.

Izvješće s natjecanja u OŠ Dubravica - Vitez

Za travnički i kreševski dekanat, Vjeronaučna olimpijada je odrzana 26.travnja u Osnovnoj školi "Dubravica" u Vitezu. Natjecalo se 16. ekipa iz 14. skola Županije Središnja Bosna. Nakon okupljanja i svete mise koju je predslavio Predstojnik Katehetskog ureda don Tomo Mlakić, u 13,00h., poceo je ispit znanja iz zadane teme i tombola. Natjecanje je završilo u 14,00h. Svi vjeroučitelji s Povjerenstvom su ispravljali radove, sve je vodila Predsjednica, s. Vlatka Dujmović. Na koncu su objavljeni rezultati. Od 16.ekipa, cetitri idu na finalno natjecanje: OŠ" Brestovsko" s. Dragica Ljubos 91.bod OŠ" Dubravica" Bernard Heraković 89.bodova OŠ" Nova Bila" s. Andjelka Jukić 86.bodova OŠ" Gromiljak" s. Danica Bilić 79.bodova. Zahvalni Bogu za ovaj susret, obogaćeni novim iskustvima i spoznajama, u miru smo krenuli kućama iza 16,00 sati. Hvala nasem Predstojniku i sestrama franjevkama na organiziranju prve Vjeronaučne olimpijade u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Izvješće s natjecanja u OŠ Žepče

Povodom Vjeronaučne olimpijade u OŠ Žepče,već od 11 sati počeli su se okupljati prvi natjecatelji. Prije samog početka djeca su imala priliku upoznati se i razmijeniti iskustva u pripravi za natjecanje. Točno u 12h svi su bili prisutni a članovi povjerenstva dali su jasne upute za natjecanje koje je počelo u 13h...bilo je radno ali i mirno prema pravilima. Iako je daljnje natjecanje nastavila samo ekipa OŠ Fra Grge Martića iz Ozimice pod vodstvom vjeroučiteljice/mentora Slavice Antolović sve ostalo ostati ce u lijepom sjećanju i novom ali ne i posljednjem iskustvu iz oblasti vjeronauka. (kta/kuvn.org)


foto

Više fotografija …

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. svibanj 2018.

    Il profumo della santità

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: