Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. travanj 2017.

Vijesti

Biskup Kiro Stojanov

Biskup Kiro Stojanov

Skopje, 28. travanj 2017.

SKOPSKI BISKUP STOJANOV UPUTIO POZIV NA MOLITVU ZA MIR U MAKEDONIJI

Poziv je upućen prigodom političke situacije, odnosno nereda koji se dogodio 27. travnja u parlamentu R. Makedonije u Skopju

Skopski biskup i apostolski egzarh u Makedoniji mons. dr. Kiro Stojanov uputio je svećenicima, redovništvu i vjernicima biskupije i egzarhata poziv na molitvu za mir u Makedoniji. Poziv je upućen prigodom političke situacije, odnosno nereda koji se dogodio 27. travnja 2017., u parlamentu R. Makedonije u Skopju, gdje su prosvjednici građanske inicijative za unitarnu Makedoniju upali u parlament gdje je došlo do eskalacije nasilja zbog nezakonitog i protuustavnog izabiranja predsjednika parlamenta.

„Prigodom nemilih događaja za koje smo svi svjedoci i koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pozivam u ovom trenutku ponovno da uzdignemo naša srca u molitvi Uskrslom Gospodinu za mir i dobro naše domovine. Zato vas pozivam, da svakodnevno u našim crkvama i samostanima u Makedoniji u suglasnosti sa župnicima još žarče molimo za mir. Uskrsli Krist neka raširi svoj mir niz cijelo naše društvo, da ga oslobodi od svakakve nevolje, a odgovornima u društvu da dadne mudrost i razumnost za opće dobro i blagostanje na cjelokupno pučanstvo po zagovoru i okriljem Presvete Bogorodice“, napisao je biskup Stojanov u svom pozivu. (kta/d.t.)

PREPORUČI
Radio Marija BiH

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. travanj 2017.

    Il Papa: audaci senza clericalizzare il laicato

Sljedeca
 
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2017 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: