Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2018.

Vijesti

Derventa, 20. ožujak 2017.

MISA ZA POKOJNU IVANKU BUBALO

Novinarka više katoličkih medija Ivanka Bubalo poginula je 21.ožujka 2004. na autocesti kod Starog Petrova Sela u prometnoj nezgodi

Misa za pokojnu Ivanku Bubalo, novinarku više katoličkih medija, o njezinoj 13. obljetnici smrti služena je u nedjelju, 19. ožujka 2017. u kapeli u Poljarima kod Dervente.

U koncelebraciji fra Ivana Ćurića, Misu je predvodio fra Ivica Pavlović, odnedavno župnik vikar na Plehanu, a propovijedao je đakon fra Dario Džigumović.

Kako je poznavao pokojnu Ivanku, fra Ivica je istaknuo kako ona nije bila samo vrsna novinarka, nego nadasve uzorna vjernica, te njezina izvješća nisu bila samo informativna, nego uvijek protkana kršćanskim vrednotama. „Zahvaljujemo danas Bogu za dar ove žene, koja je bila puna vrlina i obiteljskih i kršćanskih, koja je sve nas svojim životom zadužila da te njezine vrline i nama budu svjedočanstvo u življenju svoje vjere. Kao zajednica trebali bi zapisati sve ono što je ona učinila i rekla, i da polako ide prema oltaru. Nama treba takvih svijetlih primjera napose u novinarstvu, jer ona su dokaz da se može na iskren način željeti prenijeti istina na potpunoj objektivnosti“, naglasio je fra Ivica. Dodao je kako je Ivanka u vrijeme, a i poslije zadnjega rata pred kojim su njezini Posavljaci zajedno s njom morali u izbjeglištvo, bila uvijek bliska svima koji su patili i koji i danas pate zbog svojim porušenih domova.

Pokojna Ivanka pomagala je svojim Posavljacima na sve moguće načine, i kroz svoja izvješća i kroz okupljanje žena na molitvu za nakanu povratka u Bosansku Posavinu, za koju je doslovno izgarala i srcem i dušom. Stoga ne čudi da je njezina obitelj među prvima obnovila obiteljsku kuću u Božincima, u kojoj danas živi otac njezina supruga.

Ivanka Bubalo poginula je 21.ožujka 2004. na autocesti kod Starog Petrova Sela u prometnoj nezgodi. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. lipanj 2018.

    Giovanni XXIII: gli anni veneziani

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: