Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. lipanj 2018.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Mostar, 21. ožujak 2017.

69. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održat će svoje 69. redovito zasjedanje, 21. i 22. ožujka 2017. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb).

Uoči radnog dijela zasjedanja biskupi će u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 18 sati slaviti zajedničko Euharistijsko slavlje u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru na liturgijsku proslavu sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a prigodnu propovijed uputit će pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

Radni dio zasjedanja započet će u utorak, 21. ožujka u 9 sati, a završit će u srijedu, 22. ožujka konferencijom za novinstvo u 12 sati. Predsjedat će kardinal Puljić, a sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH. Također je najavljeno sudjelovanje delegata Hrvatske biskupske konferencije mons. Slobodana Štambuka, biskupa hvarsko-bračko-viškog, dok je svoje sudjelovanje bio primoran otkazati dopredsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mons. Đura Džudžar, egzarh za katolike istočnog obreda u Srbiji, zbog smrti svog dekana o. Joakima Hološnjaja.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća o radu svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije tijekom 2016. godine, a bit će upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH kao i s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH. Razmotrit će i aktualno stanje u Bosni i Hercegovini.

U srijedu, 22. ožujka u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb) bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu Biskupske konferencije BiH na tel. 033 66 68 67 ili Katoličke tiskovne agencije na tel. 033 66 68 65 odnosno u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (036 334 050). (kta)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. lipanj 2018.

    Papa Francesco - Udienza Generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: