Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. svibanj 2018.

Najave

Banja Luka, 18. veljača 2017.

Predavanje i radionica na temu - Predrasude iz vlastite perspektive

Udruga „Radio Marija“ u okviru projekta "Snaga Zajedništva" organizira jednodnevno predavanje i radionicu za studente\ce na temu - Predrasude iz vlastite perspektive, koje je financijski podržano od Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Predavanje i radionice su predviđeni u subotu, 18. veljače 2017. s početkom u 10 sati a završetak u 17.45 sati u Banjoj Luci u Samostanu "Novi Nazaret" (ul. Ilije Garašanina 12).

Predavači\ce su: don Boris Ljevak, Marina Rajner, otac Branislav Sekulić, Munevera Hrbat Rahmanović.

Ovaj projekt ima za cilj osvijestiti ljude, educirati ih, ispravno ih i točno informirati i upoznati sa naše četiri monoteističke religije i kako one nisu i ne smiju biti prostor za manipulaciju, mržnju i sukob, za diskriminaciju i nasilje. Nego kako su upravo religije put ka miru i pomirenju. Isticati toliko zajedničkih i pozitivnih stvari u ovim Abrahamskim religijama. Takav stav i percepcija će doprinijeti stvaranju mira, tolerancije, zajedništva, kvalitetnijeg i zdravijeg društva, povjerenja među mladima, povjerenja u vjerske zajednice, u vjerske predstavnike. Cilj je izgradnja društva na etičkim univerzalnim načelima. Ovim projektom će se promovirat model Svjetskog etosa: da svi ma koliko bili različiti po bilo kojoj osnovi, vjerskoj, seksualnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti imaju jednako ljudsko dostojanstvo. „I da se sa svakim čovjekom treba postupati ljudski, a ne neljudski.“Cilj je da se što više upozna ono drugo, jer sve što ne poznajemo to i ne volimo i toga se bojimo, a odatle proizilazi nasilje. (kta)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. svibanj 2018.

    Papa Francesco: non parlare di povertà e vivere come un faraone

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: