Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. listopad 2018.

Nova izdanja

6. prosinac 2016.
Pavao Brajša

Pogled u sebe, svoje odnose i svoju ljubav

Nakladnik: Glas Koncila

Knjiga je nastala sabiranjem članaka koji su u tjedniku Glas Koncila objavljivani kroz tri godine, od Uskrsa 2012. do svibnja 2015. Kroz svoje kratke autorske tekstove, podijeljene u 3 velike cjeline, Brajša donosi poticaj, izazov i pomoć čitatelju da napreduje u razvoju i zrelosti svoje osobnosti, u odnosu prema sebi i drugima, te u vlastitoj sposobnosti za istinsku ljubav.

Prva i najopsežnija cjelina pod nazivom »Pogled u sebe«, donosi niz od 80 tekstova koji »žele pomoći u zavirivanju u sebe samoga, u svoju osobnu stvarnost i koji žele omogućiti da se u svojoj nutrini potraže najbolja rješenja za sebe i da se tako ostvari što više svojih želja i potreba«.

U drugom cjelini, naslovljenoj »Pogled u svoje odnose« kroz 25 tekstova knjiga donosi tekstove koji se bave odnosima, kao najvažnijem izrazu postojanja, djelovanja i življenja ljudske osobe.

»Pogled u svoju ljubav« naslov je posljednje cjeline, koja donosi 55 tekstova posvećenih najvažnijemu i najkompleksnijemu odnosu – ljubavi.

Dr. Pavao Brajša u svojim tekstovima prenosi spoznaje do kojih su došli priznati svjetski stručnjaci; psiholozi, antropolozi, psihoterapeuti i pedagozi te tako čitatelju pruža jedinstven priručnik na nastojanje u osobnom ljudskom dozrijevanju i stvaranju preduvjeta za sretan i uspješan život.

U vremenima u kojima je suvremeni čovjek više nego ikada pozvan u svom osobnom razvoju i samoodgoju postići što viši stupanj svoje ljudske zrelosti ili postati žrtva različitih sve sofisticiranijih manipulacija dragocjena su sva sredstva koja mu u tom smišljenom naporu pomažu. Vođeno upravo tom idejom i željom za takvim služenjem čitateljima uredništvo Glasa Koncila angažiralo je proslavljenoga hrvatskoga psihijatra, psihoterapeuta i komunikologa dr. Pavla Brajšu da u autorskim kratkim tekstovima sa stranica katoličkoga tjednika nudi štivo koje može postati pravi poticaj, izazov i pomoć čitatelju ne samo da spozna stupanj svoje osobne ljudske zrelosti, nego i da se odluči da raste i napreduje u svojoj zrelosti, u odnosu prema sebi samomu, u odnosu prema drugim ljudima i posebno u odnosu prema svojoj sposobnosti za istinsku ljubav.

Iz predgovora urednika mons. Ivana Miklenića

Artikal na mrežnoj stranici nakladnika

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. listopad 2018.

    Paolo VI e appello ONU contro la guerra-Intervista a De Mistura

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: