Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. veljača 2019.

Meditacija

Prezbiter

Prezbiter

6. listopad 2018.
Rajko Bundalo

Prezbiter

Meditacija preuzeta sa www.molitve.info

Grešnik luta izvan istine, kako onaj okorjeli, tako i lažni vjernik, duhovni fantasta koji izmišlja posvećenje i vjeru, a ne prima ih iz ruke Božje.

Jer mnogo je zabluda u duhovnom životu i mnogi sami sebe vode, mnoge njihovi duhovni idoli vode, a jedva da ima tko koga strah Božji upućuje u Objavu. A to je jedini put na kojemu se sva Istina otkriva.

Čut ćeš na sve strane kako ljudi ljude prisiljavaju da Boga slave i tako čine dvostruko zlo - u sebi svetogrđe, a u drugima sablazan; u laž ugone i sebe i druge. Pravo slavi Boga samo onaj koji sebe posvećuje i ne daruje Bogu prolazne sitnice u licemjernu omotu, nego boljeg sebe u goloj iskrenosti. Ma koju ti službu zajednica dala, ne misli da si odgovoran za druge nego za sebe, pa nećeš ni protiv drugih griješiti.

TI si središte Božjeg svijeta. U mnoštvu stvorenja i događaja što te okružuju, Božje Oko na tebi počiva. Ako je Bog našao stan u tebi, bit ćeš blagoslov svima. Pa da te postave i za prezbitera, prihvati radi Krista, jer je rekao: "Učinite sve što od vas traže!". Ali pazi dobro samo na sebe, da ne bi strahom pogriješio protiv živoga Boga, odijelivši se od Ljubavi. Strah je krivica Velikog vijeća, glavara svećeničkih i farizeja koji su osudili Isusa. "Ovaj čovjek čini mnoga čudesa. Ako ga pustimo da tako nastavi, svi će vjerovati u nj, pa će doći Rimljani te nam uništiti hram i narod".

Rekoše: "nam(a) uništiti hram i narod!" Laž rekoše i grijeh učiniše. Nije hram njihov, nego Božji. Nije ni narod njihov, nego Božji. Davidu je zabranio učiniti popis! To je stalna napast prezbitera da zbog straha izgubi ljubav i tako oslijepi, te ukine Božju zapovijed - ljubav, i uvede svoju u predaju koja ne spašava nikoga.

Koliko je do tebe, budi u miru sa svima. Bog upravlja svakim stvorenjem. On vodi Crkvu svoju i neće je ničiji grijeh niti ičija sablazan razoriti. Budi takav prezbiter da bude vidljiv Krist u tebi. Budi prvi u ljubavi Smatraj sve druge većima od sebe, pa će Ljubav poraziti svaku zloću i dati ti rječitost kojoj neće odoljeti svi neprijatelji Božji. Uistinu: radi kao da ne radiš. Živi kao da ne živiš, pa ćeš postići savršenstvo. Nije rečeno: ne radi, nego radi! - kao da ne radiš. Radi s lakoćom koju ljubav daje. Nije rečeno: ne živi, nego živi! - kao da ne živiš, bez trunka tjeskobe u svom srcu.

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: